Madlex.dk

Logo: Madlex.dk

 

De

bedste

links...

- mere end 6000 opslagsord

 

 

 

Melon - frugt

Melon Alle meloner hører til græskarfamilien, men vandmelon en skiller sig temmelig meget ud fra de "ægte" søde meloner. Den hører til en mere isoleretstående slægt.
Melonen stammer fra Afrika, men dyrkes nu over store dele af verden. Der findes en masse forskellige arter og variationer.

Den frugt der kaldes for en melon, er egentlig en grønsag pr definition, men da meloner gerne bruges i desserter og søde sager regnes melon for en frugt. Melon er beslægtet med græskar, squash, asier og agurker. Det er etårige klatreplanter med et højt vandindhold i frugten. En melon indeholder ca. 95 % vand. Ægypterne har dyrket meloner ca. 2400 år før Kristus. Der skelnes mellem flere forskellige melonarter f.eks. cantaloupe, netmelon, honningmelon. Selv om disse meloner er beslægtede så regnes vandmelonen for en afart der tilhører en mere isoleret slægt end de øvrige melontyper. Næringsindhold, smag og holdbarhed er forskellige men flere meloner indeholder lidt kalk, fosfor og vitaminerne A-, B1- og B2-, og sukkerindholdet varierer meget. De fleste meloner nydes naturel eller med et stænk hedvin eller citronsaft over.
Netmelon
dyrkes i Danmark i drivhus. Den har fået sit navn af det netmønster, som dannes i skallen i grotiden. Farven er gulagtig til grøn, og kødet kan være orange, gult eller grønt.

Honningmelon har ikke samme typiske melonsmag, men minder om honning. Skallen er tyk, grøn eller gul, og kødet er svagt grønt eller gult.

Cantaloupe-melon har en stærkt furet og knudret skal, ofte med gulgrønne eller hvidgrønne pletter. Frugtkødet er gult med kraftig aroma.

Orientalske meloner kaldes en gruppe små, kuglerunde meloner med tynd, glat skal. Både skal og kød er gult eller grønt. De er ofte meget søde og aromatiske.

Vandmelon. Frugten er stor (en vandmelon kan veje fra et par til 15 kg) med grøn skal og rødt frugtkød med store, sorte kerner, meget saftig med mild, lidt fed smag.
Melon anvendes både som forret og som dessert med frugt og bær. God at blande i salater. Ikke alt for søde sorter kan serveres med røget skinke eller spegeskinke som forret.
For at den typiske melonsmag skal komme til sin ret, bør melonen være fuldmoden, men ikke overmoden, og den skal serveres let afkølet, dog ikke for kold.
Energi:
   /
kcal kj
g Protein %
g Fedt %
g Kulhydrat %
g Alkohol %

Forside
Historie
Hjælp
Kontakt os
Annoncører
Favoritside
Fortæl dine venner
om osTip en ven
Print
Se også:
FestABC.dk AntikABC.dk Cooks.dk