Madlex.dk

Logo: Madlex.dk

 

De

bedste

links...

- mere end 6000 opslagsord

 

 

 

Kobekød

Kobekød er verdens dyreste kød, og det stammer oprindeligt fra Japan. Kødet i vores pakker kommer fra japanske dyr, der er smuglet ud til Australien og som først går 400 dage på græs og dernæst 400 dage på "feed lot".

Kobekødet er berømt for en særlig fedtmarmorering, for at være ekstremt mørt og have en smagfuldhed, du ikke finder andre steder.

DRs "Rabatten" testede bøffer af Kobekød i februar 2008 for at finde ud af, om kødet er pengene værd, og svaret var JA!

Priseksempel: 2 x 150 g Kobemørbradbøffer kr. 499

Tilberedningstips:

Kobebøf tataki med ponzu sauce, karamelliserede skalotter og ristede svampe

(4 pers.)

 

Kobebøffer

2 dl sojasauce

1 dl risvineddike

½ dl citronsaft

6 skalotteløg

2 spsk. sukker

400 g svampe (gerne shiitake, enoki og øresvampe – tørrede kan også bruges)

1 fed hvidløg

½ bundt purløg

Smør og olivenolie

Flagesalt og friskkværnet peber

 

Skalotter:
Pil løgene og skær dem i tynde både.

Smelt 1 spsk smør på en pande og tilsæt løg og sukker.

Lad løgene stille og roligt karamellisere ved svag varme under jævnlig omrøring – det tager 30-40 min.

 

Svampe:
Del svampene i mundrette stykker og hak hvidløget fint.

Sauter begge dele i 1 spsk smør til de er møre og gyldne – krydr med salt og peber undervejs.

 

Bøffer:
På grund af den særlige fedtmarmorering skal Kobebøfferne ikke behandles som andet kød:

Det må endelig ikke steges for længe, for så smelter fedtmarmoreringen, og du ender med en sej og kedelig bøf.

Tag bøfferne ud af køleskabet i god tid, min. ½ time før tilberedning.

Pensl bøfferne med et tyndt lag olie, krydr med flagesalt og steg dem 1 minut på hver side på en rygende varm grillpande, stegepande eller på grillen, så der er en god stegeskorpe mens bøffen er næsten rå indvendigt, altså steget medium-rare.

Efter stegning lægges bøfferne på en tallerken, krydr med salt og peber og lad dem hvile overdækket i 5-10 min.

 

Ponzu:
Kom soja, risvineddike og citronsaft i en skål og pisk det godt sammen i 45 sek.

 

Anretning:
Skær bøfferne i tynde skiver (skær i en vinkel på 45 grader, så skiverne bliver så store som muligt), bred dem ud som en lang vifte og læg hver skårede bøf på en tallerken.

Fordel svampene i en tynd linje hele vejen henover og gentag med løgene.

Dryp med ponzusaucen og drys til sidst med finthakket purløg.

Server straks, fx med fintstrimlet kinaradise, gulerod og agurk samt rygende varme jasminris til.

Velbekomme! - [doo i-ta-shi ma-shi-te]

 

Energi:
   /
kcal kj
g Protein %
g Fedt %
g Kulhydrat %
g Alkohol %
vind-julegaver

Forside
Historie
Hjælp
Kontakt os
Annoncører
Favoritside
Fortæl dine venner
om osTip en ven
Print
Se også:
FestABC.dk AntikABC.dk Cooks.dk